Ejub Kučuk prodao lanac francuskih pekara “Bonjour” u Sarajevu

Sarajevski poduzetnik Ejub Kučuk prodao je lanac francuskih pekara “Bonjour”.

Kučuk je vodio poslovanje ovog lanca u Sarajevu, a trajalo je ukupno pet godina.

Informaciju o prodaji objavio je Kučuk na svom Facebook profilu gdje je opisao kako je trajalo “nezaboravno putovanje” koje je prošao tokom vlasništva nad pekarama “Bonjour”.

Kučuk kaže da je u Sarajevo donio jedan novi asortiman koji je, pored peciva, ubrajao i salate, sokove, torte i kolače.

Kao i sve trgovačke lance i “Bonjour” je bio pogođen pandemijom koronavirusa kada su počeli otvarati nove radnje i nova radna mjesta.

Međutim, Kučuk kaže da je taj korak najveća greška u poslovnom životu, a zatvaranje koje je uslijedilo nakon toga – najbolja.

Ipak, “Bonjour” priča čiji je glavni akter bio Ejub Kučuk je završena, a novi vlasnik je jedna bh. firma koja je preuzela biznis još prije mjesec dana, zadržali su brend, tehnologiju, proizvode i sve uposlenike.

Oglasila se i njegova kćerka, Amina Kučuk, koju za razliku od mnoge djece koja su u istim i sličnim prilikama vrlo često možemo vidjeti u radnim akcijama.

Nije rijetkost da objavljuje fotografije svoga rada, a obično to nije ona vrsta posla u kojima bi je očekivali kao kćerku poduzetnika.

Vrlo često možemo da vidimo fotografije kako čisti, kuha, pomaže radnicima i slično. Kako se može zaključiti po objavama na društvenim mrežama sada aktivno radi u marketinškoj agenciji svoga oca.

Kazala je da je u poslovnicama “Bonjour” pekara dvije godine provodila svaki dan.

Od tih pet godina, dvije godine sam svaki dan provodila u poslovnicama. Razvozila peciva, ulijetala kad treba za kasom, pravila salate, čistila, cijedila sokove, fotografisala, radila sa mamom i kolegicama razne cateringe, po cijelom Sarajevu jurila posebno brašno kad dobavljači ne bi imali…

Bilo je i više nego zabavno, ali ponekad i teško kad se ustajalo u 4, razvozilo po pljuskovima i u jeku corone. Upoznala sam predivne ljude, kolege i kolegice, sa kojim sam istinski voljela raditi i razgovarati“, napisala je Amina Kučuk.