Foto/ Fotografije koje su Sarajlije i drugi masovno dijelili jučer na društvenim mrežama

Društvenim mrežama jučer se masovno dijelila fotografija 11.541 crvene stolice postavljenih u znak Sarajlijama koji su stradali tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

U trenucima kada se u Istočnom Sarajevu održavao centralni događaj povodom obilježavanja neustavnog dana RS, Sarajlije i mnogi drugi na društvenim mrežama dijelili su fotografiju crvenih stolica koje su bile postavljene na potezu od Vječne vatre do Alipašine džamije.

U danu kada se obilježava neustavni dan RS, dan koji se može smatrati početkom agresije na Bosnu i Hercegovinu, mnogi su se sjetili crvenih stolica koje su bile postavljenje u znak sjećanja na 11.541 žrtvu opkoljenog Sarajeva.

Opsada Sarajeva je trajala 1.425 dana, a među 11.541 žrtvom bilo je više od 1.600 djece.

Dok su jedni jučer obilježavali neustavni dan kada je počela agresije na BiH, drugi su se prisjetili nedužnih žrtava čija je odluka o životima pala upravo na taj dan prije 30 godina.

Također u Banjaluci je održan i mimohod za pale borce VRS-a, a iako poštujući svaku žrtvu, bitno je istaknuti da su mnogi od njih pali dok su upravo terorizirali nedužne civile…

Podsjetimo, crvena linija je projekat reditelja Harisa Pašovića koji je pokazao koliko je građana i građanki Sarajeva ubijeno za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Ispod vam donosimo nekoliko fotografija Igora Isanovića, jednog od najboljih wedding i općenito fotografa.