Konačno zabijelile bh. planine, meteorolozi najavljuju od večeras snijeg i u gradovima

Nakon dugog iščekivanja konačno su bh. planine zabijelile jutros.

Za sada je snijeg pao na Bjelašnici, Igmanu, Jahorini i Vlašiću.

Ovo je dobra vijest za sve ljubitelje sniježnih radosti, posebno skijanja.

Današnji snijeg ulijeva nadu da bi ova zimska sezona mogla biti spašena.

Već od noćas najevljeni susnježica i snijeg u gradovima

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme.

U većem dijelu zemlje je registrovana kiša u nizinama, a u višim područjima snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati iznosile su: Bjelašnica -7; Ivan Sedlo 0; Sokolac 1; Bugojno 2; Banja Luka, Bihać, Gradačac, Livno, Prijedor, Sarajevo i Tuzla 3; Drvar i Sanski Most 4; Trebinje i Zenica 5; Široki Brijeg i Stolac 6; Mostar 7; Neum 8 °C.

Danas će u Bosni biti oblačno sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Tokom noći na srijedu u zapadnim, centralnim i istočnim područijma snijeg i susnješica su mogući i u nizinama, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

U većem dijelu Hercegovine prestanak kiše prije podne i smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Oblačno sa padavinama će se zadržati na sjeveru Hercegovine.

Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7 °C, na jugu zemlje do 11 °C.

U Sarajevu oblačno sa kišom. Tokom noći na srijedu se očekuje susnježica ili slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 °C.

Susnježica i snijeg najavljeni i u narednim danima

U srijedu, sutra, prije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima sa susnježicom ili snijegom. U nizinama može padati i kiša. U ostalim područjima smanjenje oblačnosti.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4 °C, na jugu zemlje do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8 °C, na jugu zemlje do 11 °C.

U četvrtak očekuje se prolazno naoblačenje koje bi prije podne na području Krajine, dijelu centralne i sjeverne Bosne uslovilo kišu u nizinama i snijeg u višim područjima.

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 °C, na jugu zemlje do 5 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7 °C, na jugu zemlje do 10 °C.

U petak prije podne po kotlinama u Bosni magla. U drugom dijelu dana prolazno naoblačenje sa zapada u cijeloj zemlji.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 °C, na jugu zemlje do 5 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 °C, na jugu zemlje do 11 °C.

U subotu prije podne po kotlinama u Bosni magla. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuje naoblačenje u cijeloj zemlji.

Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 °C, na jugu do 5 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10 °C, na jugu do 12 °C.