Hanifi Mujezinović koja je usmrtila supruga određen pritvor, prijeti joj 12 godina zatvora

Okružni sud u Doboju jučer je odredio jednomjesečni pritvor Hanifi Mujezinović za koju se sumnja da je nožem usmrtila supruga Hasana.

Njoj se na teret stavlja krivično djelo teška tjelesna povreda sa smrtnom posljedicom te joj prijeti kazna zatvora do 12 godina.

Sudija za prethodni postupak, dana 04.01.2023. godine, odredio je pritvor prema H. M. iz mjesta S. P., grad D. osumnjičenoj da je učinila krivično djelo – Teška tjelesna povreda iz člana 132. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Pritvor je određen po osnovu iz člana 197. stav 1. tačke a. (ako se krije ili ako postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva) i g. (zbog toga što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske“, navodi se u saopćenju Okružnog suda u Doboju.

Pritvor može trajati najduže mjesec, a teče od 2. januara od 20 sati kada je lišena slobode.

Hanifa Mujezinović (59) je, kako mediji nezvanično saznaju, kuhinjskim nožem u nadlakticu izbola supruga Hasana (55) pogodivši krvne sudove, te je on nasmrt iskrvario.

Ubistvu je, kako se dalje saznaje, prethodila svađa u porodičnoj kući.

Nakon što je iskrvario ona je očistila kuću, presvukla supruga i postavila nove tepihe.

Potom je nazvala policiju i rekla im da se posvađala sa suprugom i da je on sam sebi nanio povrede od kojih je umro.

Kako saznaju, policija je pronašla krvave tepihe.

Kako navode iz Policijske uprave Doboj ona je u ponedjeljak uhapšena zbog sumnje da je izvršila krivično djelo ubistvo.

Za navedeno lice postoji sumnja da je istog dana u porodičnoj kući lišilo života supruga H. M., nakon čega je izmijenilo lice mjesta a potom zatražilo intervenciju policijskih službenika“, navode iz policije.

Dodaju da je ona jučer uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predana u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.