Kenan Magoda se oglasio nakon izjave da će roditelji ako prestanu da puše i piju alkohol moći djeci priuštiti skijanje

Kenan Magoda, predsjednik u ostavci Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo i zastupnik SDP-a u Skupštini KS, danas je govorio o inicijativi da se prolongira početak nastave u školama u Kantonu Sarajevo “kako bi učenici mogli uživati na planinama”.

U jednom trenutku poručio je roditeljima da su “većina njih pušači i konzumiraju alkohol”, te da ukoliko ostave te poroke mogu priuštiti svojoj djeci skijanje. To je, sasvim očekivano, izazvalo lavinu reakcija na društvenim mrežama.

Dodao je i da je Vlada KS obezbijedila djeci šestog razreda besplatno skijanje na Bjelašnici i Igmanu u trajanju od sedam dana.

Uslijedile su reakcije na ovu izjavu Magode za N1, a on se danas opet oglasio preko svog FB profila.

Kada ste uživo u emisiji dešava se da kažete nešto što ne biste trebali i o čemu ste razmišljali u drugačijem kontekstu pri čemu ste previdjeli da se to može pogrešno shvatiti i da time možete povrijediti neke ljude, bez da vam je to bila namjera”, kazao je Magoda.

Na svom FB statusu je napisao je i da mu je žao ako je svojim izjavama povrijedio bilo koga.

To nikako nisam želio. Ubuduće ću se truditi da više razmišljam o tome da postoji mnogo načina da se određene stvari shvate i da u obzir uzmem širi kontekst od onoga u kojem se svakodnevno krećem i u kojem ja živim.

Prihvatam sve kritike i sve šale na svoj račun, posebno kada ih zaslužim. Ali ništa od toga me ne će pokolebati sve dok su svojim radom pomažem da stvorimo bolje i ljepše društvo.

Rezultati koje sam postigao zajedno sa kolegama iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo svjedoče o tome da smo uradili sve što smo mogli da se obogati i ojača turistička posjećenost Sarajeva i BiH.

Posebno sam se zalagao da pomognemo brojnim uposlenicima u turističkom sektoru da se oporave od posljedica pandemije i da ne ostanu bez sredstava za izdržavanje svojih porodica.

Brojni realizirani projekti svjedoče tome.Moja greška je što mi je to postao prioritet jer sam upoznao mnoge od njih i suosjećam sa njima pa sam iz te perspektive i govorio”, napisao je Magoda.