Naša stranka: “SDA dokazuje da su destabilizacijski faktor, izdali su interes građana za boljim životom”

Povodom sve učestalijih najava bunta koje dolaze iz SDA reagovala je Naša stranka.

Kazali su da SDA najavom bunta potvrđuje da je destabilizacijski faktor.

Najavama pobune zbog navodne izdaje državnih interesa, SDA potvrđuje da je destabilizacijski faktor. Podsjećamo, SDA da su državni interesi neodvojivi od interesa građanki i građana, a interes građanki i građana je bolji život u svim njegovim segmentima“, kazali su iz Naše stranke.

Dodaju da se SDA izdala interes građana.

SDA je ta koja je izdala taj njihov interes, tu njihovu nadu, da su mnogi od njih prestali vjerovati da je u Bosni i Hercegovini bolji život uopšte moguć i zbog toga masovno počeli odlaziti.

Pod izgovorom da brane državne interese, SDA brani karijerizam i pozicije svojih kadrova, nerijetko stečene lažnim diplomama, brane naštimane tendere preko kojih su se nabavljali neupotrebljivi respiratori, brane propale projekte – od Termobloka 7 do tunela Hranjen, itd.“, dodaju iz Naše stranke.

Tvrde da je Naša stranka, kao i Osmorka, ta koja će vratiti vjeru u bolji život.

Građankama i građanima ćemo vratiti vjeru u mogućnost boljeg života u BiH i u tome nas neće spriječiti nikakva ulica. Opravdavamo i omogućit ćemo svaki protest građanki i građana i što više njihovih zahtjeva nastojat ćemo realizirati, ali ćemo na svaku političku zloupotrebu takvih protesta i njihov skretanje u nasilje sistemski spriječiti“, zaključili su.