Nastavniku iz Ilijaša kojeg je učenica prijavila za bludne radnje produžen pritvor

Prihvaćen je zahtjev Tužilaštva Kantona Sarajevo za produženje pritvora nastavniku kojeg je učenica prijavila za bludne radnje u školi u Ilijašu.

Iz Tužilaštva KS su potvrdili da je pritvor produžen do marta.

Pritvor nastavniku može najdalje trajati do 18. marta ove godine ili do nove odluke Suda”, kazali su u Tužilaštvu KS.

Podsjetimo, neposredno nakon skandala koji je krajem godine potresao javnost, a u vezi sa slučajem nastavnika Samira Alihodžića, iz sarajevske Osnovne škole Grbavica 1 koji je osuđivan zbog bludnih radnji, novi slučaj prijavljen je u Ilijašu.

Kako je ranije potvrdio Adem Alić, direktor Osnovne škole “Stari Ilijaš”, jučer je podnesena prijava protiv nastavnika u toj obrazovnoj ustanovi.

Mogu potvrditi informaciju da je učenica prijavila nastavnika tjelesnog odgoja za bludne radnje.

Mi smo postupili po protokolu i u saradnji sa roditeljima slučaj smo prijavili policiji i on je procesuiran. Prijava se desila jučer. Sve ostalo je na nadležnim organima”, rekao je Adem Alić.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno je da je uhapšen N. B. iz Ilijaša, ali o detaljima nisu mogli govoriti.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo rasvjetljavaju i dokumentuju sve okolnosti vezane za ovaj slučaj”, rečeno je iz MUP-a KS.

Obzirom da je predmetni događaj vezan za dijete, učenicu jedne osnovne škole, a imajući u vidu odredbe Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku FBIH ne možemo davati detaljnije, niti dodatne informacije u vezi s navedenim”, dodali su.