U općini Novi Grad u razmaku od sat vremena namjerno zapaljena dva automobila

Dva automobila, u dva odvojena slučaja, gorila su u sarajevskoj općini Novi Grad u ranim jutarnjim satima jučer. 

Kako su saopćili iz MUP-a KS prvi požar dogodio se u sarajevskom naselju Švrakino Selo.

U 03:30 sati, obaviještena je PU Novi Grad da je u ulici Bosanskih kraljeva, općina Novi Grad Sarajevo došlo do požara na putničkom motornom vozilu marke ‘BMW’, vlasništvo S. F. iz Sarajeva. Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo“, naveli su iz MUP-a KS.

Drugi požar dogodio se samo sat kasnije u ulici Safeta Hadžića, ali nije precizirano u kojem dijelu grada obzirom da se ova ulica prostira od kružnog toga kod pekare “AS” do raskrsnice kod Fahdove džamije.

Sarajevska sehara pozvala je Operativni centar MUP-a, ali ni oni nisu mogli da nam kažu o kojem naselju se radi.

U 04:30 sati u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo došlo je do požara na teretnom motornom vozilu marke ‘Fiat Dukato’, vlasništvo E. F. iz Sarajeva. U navedenim požarima nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima nastupila materijalna šteta“, naveli su iz MUP-a.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaje su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a.

Po izjavi sudskog vještaka požari su namjerno izazvani upotrebom otvorenog plamena.

Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela iz člana 323. stav 1. KZ F BiH, policijski službenici su došli do saznanja o mogućim izvršiocima, čiji identitet je poznat policiji i raspisana operativna potraga za osumnjičenim licima“, zaključili su iz MUP-a.