U teškom udesu u Vogošći teško povrijeđene tri osobe

MUP KS oglasio se s detaljima o teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer u Vogošći.

U ovom udesu teške tjelesne povrede zadobile su tri osobe.

Dana 24.01.2023. godine u 14:15 sati u ulici Igmanska, općina Vogošća, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke ‘Dacia’, reg. oznaka A91-M-836, kojim je upravljao vozač E. G., rođen 1996. godine, nastanjen u Hadžićima i putničkog motornog vozila marke “VW Passat”, reg. oznaka J84-T-278, kojim je upravljao vozač H. D. rođen 1959. godine, nastanjen u Ilijašu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobili su vozači E. G. i H. D., kao i putnica iz vozila ‘VW Passat’, H. D., rođena 1959. godine, nastanjena u Ilijašu“, naveli su iz MUP-a.

Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, nakon čega su upućeni na kućno liječenje.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode“, zaključili su iz sarajevske policije.