Video/ “Musliman” kod Mostara zbog proslave Nove godine BMW-om udarao vozila i noževima prijetio građanima

U mostarskom prigradskom naselju Potoci, sjeverno od Mostara, prvog dana 2023. godine, u 9:30 sati, odvijala se prava drama.

Tada je J. B. (38) automobilom namjerno oštetio pet automobila.

Tačnije, upravljajući automobilom BMW u vožnji je namjerno udarao u automobile.

Nakon toga vozilom je udario u ogradu privatne kuće, nakon čega je, držeći noževe u rukama, okupljenim građanima počeo prijetiti, nakon čega se zaključao u svoju kuću.

Muškarac je, kako je ranije rekao Ljudevit Marić, portparol Uprave policije HNK-a, dolaskom policijske patrole, a nakon što je izašao iz kuće, savladan te sproveden u prostorije Policijske stanice Mostar-Sjever.

Zbog izrazito agresivnog ponašanja, uz pomoć ekipe Hitne pomoći, odvezen je u Kantonalnu bolnicu “Dr. Safet Mujić” u Mostaru, gdje je smješten na Odjel psihijatrije.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak kada se BMW-om zabio u Mercedesa i na vozilu nanio veliku štetu. Srećom, vozač Mercedesa je prošao bez povreda.

Kako navodi muškarac koji je objavio snimke muškarac je to uradio zbog slavlja Nove godine “jer to nije muslimanski”.

Nikada nisam bio vjernik neki posebno, ali ni ovo nije blizu islama. Danas da sedam auta razbiješ, pregaziš momka, dva puta autom da me udaraš i vraćaš se sa nožem radi toga što se Nova Godina slavi jer to nije muslimanski.

Kakav je to mozak i razmišljanje nikada mi jasno neće biti. Nisam mislio podijeliti, ali neka svi znaju da psihopatu ne vraćaju među naše mještane“, napisao je Alem Bubalo.