Video/ Snijeg već stvara probleme vozačima, kamioni “zaglavili” na jednom od pravaca zastoj

Kolovoz je pretežno mokar, a vozači se upozoravaju i na učestale odrone, kao i na mjestimičnu poledicu.

Snijega na kolovozu ima na putevima: Bugojno – Kupres – Šuica – Livno, Priluka – Glamoč – Mlinište, Kolo – Tomislavgrad, Jablanica – Posušje (Blidinje), Sarajevo – Tuzla (Nišići i Karaula) i Turbe – Banja Luka.

Kod tunela Karaula, na putnom pravcu Tuzla – Sarajevo, je jedno vozilo sletjelo s ceste što je uzrokovalo veći zastoj. Kamioni na ovoj dionici ceste trenutno stoje.

U jugozapadnim krajevima dodatne probleme stvara jak vjetar koji formira sniježne nanose, zbog kojih je saobraćanje dosta otežano.

Izdvajaju se putevi Kupres – Šuica i Glamoč – Mlinište.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. Magla smanjuje vidljivost na putu Ključ – Sanski Most.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu Semizovac – Olovo (dionici Čevljanovići – Nišići u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (uz regulaciju semaforima).

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Živinice – Stupari, kod mjesta Đurđevik.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.