Vremenska prognoza za danas i naredne dane, gdje do kraja sedmice možemo očekivati snijeg

Jutros je u u Bosni i Herceogovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u centalnim i istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 07 sati iznosile su: Bjelašnica -8 stepeni, Ivan Sedlo i Sokolac -1, Bihać, Sanski Most i Sarajevo 1, Bugojno, Livno, Prijedor i Tuzla 2, Drvar 3, Gradačac i Zenica 4, Široki Brijeg i Trebinje 6, Stolac 8, Mostar 9, Neum 10 stepeni.

Damas će, prije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima biti sa susnježicom ili snijegom. U nizinama može padati i kiša. U ostalim područjima smanjenje oblačnosti, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje do 11 stepeni.

U Sarajevu oblačno, prije podne sa susnježicom ili slabim snijegom. Temperatura zraka između 0 i 3 stepena.

Sutra, u četvrtak, prolazno naoblačenje. Prije podne s padavinama u Krajini, dijelu centralne i sjeverne Bosne. Kiša će uglavnom padati u nizinama, a snijeg u višim područjima.

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U petak prije podne po kotlinama u Bosni magla. U drugom dijelu dana prolazno naoblačenje sa zapada.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 11 stepeni.

U subotu prije podne po kotlinama u Bosni magla. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuje naoblačenje u cijeloj zemlji.

Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu do 12 stepeni.