Vojin Mijatović odgovorio vicem Emriću i Efendiću: “Pita jedna žaba drugu jesi li dobro, nešto si mi zelena”

Gostovanje Vojina Mijatovića, potredsjednika SDP-a BiH u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem izazvalo je jučer reakcije Stranke za BiH i NES-a.

Mijatović je u petak navečer kazao da će se osjetiti odgovor SDP-a zbog glasanja za državne delegate.

On je direktno imenovao SBiH i NES za prevaru. Kazao je da tu misli na Nermina Ogreševića i Semira Efendića.

Upravo su se oni prenemagali na Face TV-u i glumili da neće u državnu vlast zbog Dodika. Istakao je da tih stranaka ne bi nigdje bilo da nije SDP-a.

Očito smo im dali previše prostora i da su se zaigrali. Slušali smo ih danima kako neće s Dodikom na državnom nivou zbog zakona o državnoj imovini.

Što nisu ovdje rekli da su tražili ministra na državnom nivou. Što ne kažu da sa po jednim poslanikom traže ministra u kantonima, Federaciji. Glume patriote“, naveo je Mijatović.

Dalje je kazao kako je SDP gledao da ispoštuje sve partnere, ali da će se sad sve preispitati. Najavio je oštar odgovor SDP-a u ponedjeljak.

Jučer su to komentirali Semir Efendić i Jasmin Emrić uime NES-a.

Jedan nazovi političar je na televiziji govorio kako je navodno SBiH nekoga izdala jer nije podržala kandidate njegove stranke u kandidaturi za Dom naroda BiH. Mi smo kao stranka prije dvije sedmice javno istupili iz grupe stranaka koja je formirala Vijeće ministara BiH.

I objasnili razloge zbog čega to činimo, a koji su svakim danom sve očitiji. Ne mogu razumijeti kako je neko i nakon toga mogao očekivati da ćemo mi kao stranka dati podršku za tu većinu na državnom nivou. Umjesto toga imali smo svog kandidata koji je danas (u petak, op. a.) izabran“, rekao je Efendić.

Molimo gospodina Mijatovića, s obzirom da on nije učestvovao u premijer ligi na državnom nivou, da dobro prati sve utakmice na nižim nivoima vlasti, jer očigledno je, s obzirom na njegove žalopojke, da mu je teško pratiti ‘seoske klubove’ koji pokazuju izuzetnu političku kondiciju jer ne pristaju da se podrazumijevaju od strane umišljenih političkih centara moći“, rekao je, između ostalog, Emrić.

Na njihove rekcije Mijatović je odgovorio putem vica koji je objavio na Twitteru.

Čitam ove ‘stavove’ i ‘principe’ kao odgovor na ono što rekoh i pade mi vic na pamet:

Pita jedna žaba drugu:

Jesi dobro? Malo si mi zelena.

Nije loš vic za jednog “nazovi” političara, koji je “predao” državu Dodiku!“, napisao je Mijatović.