SDA za snijeg krivi “Trojku”: “Sve je isto, samo Forte nema”

Sarajevski Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije oglasio se jutros ponovo saopćenjem, a ovaj put “Trojku” odnosnu Našu stranku krive zbog snijega i kolapsa.

Navode da su snježne padavine pokazale svu nesposobnost i nespremnost kantonalne vlasti, iako su padavine bile poprilično intenzivne, a na čiščenju ulica prvog i drugog prioriteta radio je ogroman broj radnika i mašina.

Iako najavljivane, sniježne padavine izazvale su potpuni saobraćajni kolaps u Kantonu Sarajevo i pokazale svu nesposobnost i nespremnost kantonalne vlasti i nadležnog ministarstva. Saobraćajnice su neočišćene u centru grada, a nevolje prigradskih naselja nemaju kraja“, naveli su iz SDA.

Dodaju da je nadležni ministar svaki put kada je govorio o zimi koristio priliku da, kako kažu iz SDA, “popljuje” prethodnu upravu “Rad-a”.

Ministar Hadžiahmetović se svake godine u jesen trijumfalno slika u krugu KJKP ‘Rad’, najavi da spremno dočekuju zimu i kako ih ništa ne može iznenaditi.

Pri tome svaki put ‘popljuje’ prethodnu upravu ovog preduzeća, obeća novu mehanizaciju i ustvrdi kako će Sarajevo biti čist grad.

Međutim, od najavljivane Trojkine reforme javnog komunalnog sektora u Kantonu Sarajevo, ostala je ruina i ništavilo.

Protagonisti velikih obećanja i romantičnih vizija prebjegli su na državni budžet, a građani pamte prošlomjesečni vapaj bivšeg premijera Forte, koji je Sarajlije pozvao da i sami čiste snijeg. Novi mandatar bar strpljivo šuti. Čeka jugo“, zaključili su iz SDA.

KJKP “Rad”: “Na terenu 120 radnika i 44 vozila, čiste se ulice prvog i dio ulica drugog prioriteta”

Iz zimske službe KJKP “Rad” saopćili su jučer da je na terenu bilo 120 radnika i 44 vozila koji rade na čišćenju saobraćajnica.

Radnici svoje zadatke obavljali su na čiščenju saobraćajnica prvog prioriteta i dijela drugog.

Zimska služba KJKP RAD d.o.o. Sarajevo obavlja svoje poslove na čišćenju saobraćajnica prvog prioriteta i dijela saobraćajnica drugog prioriteta na kojima saobraća gradski saobraćaj.

Angažovana su 44 vozila koja obavljaju svoje zadatke na terenu na području četiri gradske Općine (Stari Gard, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad), a na ručnom čišćenju je angažovano 120 radnika na području Općina Stari Grad, Centar i Novo Sarajevo“, naveli su jučer iz ovog preduzeća.

Dodaju da će nastaviti aktivnosti na čišćenju.

Obzirom da će danas (jučer op.a.) snijeg padati intenzivno tokom cijelog dana i očekuje se jenjavanje tek u noćnim satima, ali će se nastaviti aktivnosti na čišćenju saobraćajnica II, III i IV prioriteta“, zaključuju iz KJKP “Rad”.