Učenici koji su izmakli stolicu nastavnici u Trsteniku vraćeni u školu

Trojica učenika Tehničke škole u Trsteniku, koja su izbačena iz škole jer su maltretirali nastavnicu engleskog jezika, vraćena su u školu zbog proceduralnih grešaka načinjenih tokom isključenja.

Potvrdila je ovo predsjednica Unije sindikata prosvjetnih radnika Srbije Jasna Janković.

Nastavničko vijeće Tehničke škole iz Trstenika donijelo je krajem novembra prošle godine odluku da se učenici koji su izmakli stolicu profesorici engleskog i sve to snimali, isključe iz te škole.

Incident je uživo prenošen na Instagramu, a onda i deljen putem Vibera. Nakon što je profesorica pala na pod, đaci su se smijali.

Oni su se vratili u školu, ali se profesorka nije vratila jer ona još nema snage da uđe u školu“, kazala je Janković za Insajder.

Prosvjetni radnici su organizovali protest poslije incidenta u Trsteniku, a tada je poručeno da će ponovo izaći na ulicu, ukoliko ne budu zadovoljni mjerama koje država predloži.

Na pitanje da li je Unija zadovoljna mjerama jer novih protesta nema, Janković je odgovorila da će čekati “još neko vrijeme“, te da “to vrijeme ističe poslije vraćanja učenika iz Trstenika u školu“.

Janković je naglasila da Unija neće odustati od zahtjeva da se prosvjetarima da status službenog lica.

Navela je i da Unija smatra da je to jedan od načina da država pokaže prosvjetnim radnicima da želi da ih zaštiti.