Foto/ U Općoj bolnici otvorena dodatna ambulanta za djecu i osobe s poteškoćama u razvoju

Danas je u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo otvorena dodatna ambulanta, pod nazivom “Sve na jednom mjestu”, za djecu i osobe s poteškoćama u razvoju.

Direktorica Udruženja “Dajte nam šansu” Ines Kavalec, koja je i pokrenula ovu aktivnost, poručila je da ovo velika i pozitivna stvar za Kanton Sarajevo.

Zahvalila se na podršci i pomoći direktoru Opće bolnice Ismetu Gavrankapetanoviću, ministru zdravstva KS Harisu Vraniću, zastupnici u Skupštini KS Fatimi Gavrankapetanović – Smailbegović, ali i direktoru Doma zdravlja Kantona Sarajevo Abelu Baltiću.

Održali smo samo jedan sastanak na ovu temu i to je bilo dovoljno da shvatimo važnost ovog projekta“, kazala je Kavalec.

Dodala je da će ovo biti mjesto koje će biti odgovor i podrška porodicama.

Dijete će moći obaviti sve preglede na jednom mjestu i roditelji će dolaziti u ovu ambulantu “s pjesmom”.

Ministar zdravstva KS, prof.dr. Haris Vranić iskazao je svoju punu podršku i poželio sreću direktoru Opće bolnice u realizaciji ovog jako bitnog projekta.

Ministarstvo je uvijek na strani ovakvih i sličnih projekata, što smo to kroz naše aktivnosti i planove i pokazali.

Ovoj populaciji su naša vrata uvijek otvorena i pomoći ćemo na koji god način možemo, kako bi im olakšali dobivanje adekvatne zdravstvene usluge. Želim se zahvaliti svim učesnicima na brzoj reakciji i realizaciji ove aktivnosti”, izjavio je ministar Vranić.

Direktor Gavrankapetanović je naglasio kako je zaključeno da je za ovu populaciju jako važno da u ovom sistemu, punom nedostataka, pokušamo da nadoknadimo ono što nemaju.

Mi smo nazvali ovu ambulantu ‘Sve na jednom mjestu’, da pokušamo omogućiti da osobe s problemima dobiju sve“, naveo je direktor.

Istakao je i da je u svakom društvu najslabija karika bolesno dijete i čovjek, te da je zato vrlo bitno da se prema njima odnosimo na pravi način.