Identificirana osoba koja je prijetila Konakoviću i Nikšiću, živi u Njemačkoj

Identificirana je osoba koja je prijetila smrću ministru vanjskih poslova BiH Elmedinu Konakoviću (NiP) i lideru SDP-a Nerminu Nikšiću.

Određeni članovi Naroda i Pravde su potvrdili da su dobili neformalno informaciju da je riječ o osobi koja živi u Njemačkoj, tačnije u gradu Kelnu.

U jezivoj prijetnji je pisalo da je “velika sramota” ako njih dvojica ostanu živi.

Likvidacija Konakovića i Nikšića se mora izvršiti. Cijeli svijet se smije Bosancima. Velika sramota ako ova dvojica ostanu još koji dan živi. Likvidacija se mora izvršiti iz poštovanja i nije ih teško ubiti.

Ako ne smijete ili ne znati sami pucati možete investirati novac i nekoga angažovati za likvidaciju po povoljnoj cijeni. Samo ih ubiti što prije dok oni vas nisu mučki ubili. Nikšić je bolesnik, pod hitno mu pucati u potiljak“, navedeno je u prijetnji.

Iz obje stranke su tražili reakcije sigurnosnih službi kada su se pojavile prijetnje.

Zovu nas izdajnicima i sad su bolesnici iz tog sistem došli u fazu da nam prijete smrću. U tome imaju ozbiljnu pomoć nekolicine novinara koji kaljaju časnu novinarsku profesiju pišući rječnikom korumpiranog sistema kako smo ‘sluge Zagreba’.

Očekujem ozbiljne i hitne reakcije sigurnosnih agencija kako bi se otkrili kreatori ovih gnusnih prijetnji. Mi našu borbu nastavljamo još većim žarom“, poručio je nakon prijetnji Konaković.