Poznat termin dženaze trojici radnika stradalih u strahovitoj nesreći

Tri radnika iz Ilijaša izgubila su život u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prije dvije noći u mjestu Crna Rijeka, opština Mrkonjić Grad.

Uz njih su još četiri osobe povrijeđene.

Dženaza-namaz trojici tragično preminulih radnika građevinske firme “Struktura” iz Jajca bit će klanjana sutra, 10. aprila ispred Doma kulture u 14 sati, a nakon toga bit će upriličen ispraćaj i ukop po naseljima gdje su živjeli.

Senad Poško će biti ukopan u rodnoj u Bistrici, Elvir Čagalj u Bikovinama, a Selvedin Crnac u Šibenici.

Svi ukopi biće obavljeni u 15:30 sati.

Načelnik općine Jajce Edin Hozan i predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Josip Topić uputili su telegram saučešća kolektivu “Struktura”, porodici i prijateljima nesretno stradalih sugrađana Senada Poške, Elvira Čagalja i Selvedina Crnca.

S velikim bolom smo primili vijest o izgubljenim životima i tragediji koja je zadesila naš grad. Ostali smo bez tri naša sugrađanina, mlada, vrijedna i čestita radnika. U ovim teškim i tužnim trenucima suosjećamo u boli s porodicama nesretno nastradalih, s njihovim radnim kolegama i sa svim stanovnicima našeg grada.

Porodicama naših nastradalih sugrađana, kolektivu „Struktura“ i prijateljima upućujemo izraze iskrenog saučešća i izražavamo nadu da ćete naći snage i hrabro i dostojanstveno savladati ove teške trenutke za sve građane Jajca“, poručili su Hozan i Topić.

Sutra će biti i dan žalosti u Jajcu.

Podsjetimo, tužilac je naložio da se preduzmu potrebne istražne mjere i radnje, kao i vještačenja radi utvrđivanja okolnosti saobraćajne nezgode, a naložena je i obdukcija tijela poginulih lica, koja je obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

Na društvenim mrežama, brojni sugrađani Senada, Elvira i Selvedina se opraštaju emotivnim riječima.

“Da vam dragi Allah podari lijepi džennet”, “pokoj im duši, obitelji sućut”… samo su neki od komentara.

Na dan dženaze, kako je ranije saopćeno, bit će proglašen dan žalosti u Jajcu.