Ko je jedan od napadača na zastupnika Uzunovića? Radi u Općini Hadžići, bio kandidat ispred SDA, dijeli poruke Bilala Bosnića

Hasan Lihovac, uposlenik Općine Hadžići i kandidat SDA na lokalnim izborima za vijećnika u Općini Hadžići, jedan je od jučerašnjih napadača na zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Kenana Uzunovića, piše Dnevni avaz.

Podsjetimo, Uzunović je napadnut zbog odluke da podrži novu Vladu FBiH na čelu sa Nerminom Nikšićem, koju su zdušno podržale i od jučer čestitaju Sjedinjene Američke Države.

Napadnut sam od strane demonstranata, nisam povrijeđen, ali je ovo ružan način za iskazivanje nezadovoljstva. Pljuvali su me, poljevali vodom“, rekao je Uzunović jučer nakon napada za ovu medijsku kuću.

Kako su naveli iz MUP-a KS, dvije osobe su zadržane na mjestu događaja, pri čemu je utvrđeno da je riječ o H. L. (1971) iz Hadžića i E. LJ. (1987) iz Hadžića.

U službenim prostorijama PU Centar obavljen je intervju i sa počiniocima prekršaja, koji su prihvatili odgovornost za učinjeni prekršaj, te su im izdati prekršajni nalozi za prekršaj iz člana 8. stav 2. tačka a) Zakona o prekršajima protiv JriM, saopćeno je iz MUP-a.

Posljednja javno dostupna objava na Facebook profilu Hasana Lihovca je video Bilala Bosnića, osuđenog zbog javnog poticanja na terorističke aktivnosti, s opisom “Vakat je došao”.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot