Nakon velike borbe Džumhur savladao Gasqueta i plasirao se u četvrtfinale banjalučkog ATP turnira

Nakon skoro tri sata meča, velike borbe i tri seta Damir Džumhur je savladao Richarda Gasqueta sa 2:1 i plasirao se u narednu fazu takmičenja.

Bh. teniser odlično je otvorio meč i na samom početku uzeo break, ali i osvojio gem na svom servisu pa je poveo sa 0:2.

Zanimljivo je da su u prvom setu desila se još četiri breaka, na kraju je Džumhur uzeo prvi set rezultatom 4:6.

Kako je Džumhur otvorio prvi set tako je u drugom započeo Gasquet sa 2:0, u tom ritmu je i nastavio pa je ponovo uzeo break bh. teniseru i poveo sa 4:0 u gemovima.

Uspio je Džumhur u drugom setu osvojiti gem i smanjiti rezultat na 5:1, više od toga nije mogao pa je Gasquet uzeo drugi set rezultatom 6:1.

Francuski teniser je nastavio u istom ritmu kao i u drugom setu, pa je odmah na startu uzeo break Džumhuru, a zatim se igrao gem za gemom sve do šestog, kada je Džumhur vratio breka za 3:3 u gemovima.

Već u idućem gemu Džumhur je odbranio svoj servis i došao do prve prednosti u trećem setu. Bh. teniser je došao do prednosti od 4:5, pa je Gasquet servisao za ostanak u meču što je i uspio, pa je rezultat bio 5:5.

U nastavku su oba tenisera uspjela odbraniti servise, pa je meč u odlučujućem setu otišao u tiebreak.

Pri rezultatu 3:6 u teibreaku Džumhur je imao tri meč lopte, a uspio je iskoristiti već prvu i tako savladati 42. tenisera svijeta sa 1:2 u setovima.

Najbolji bh. teniser će u četvrtfinalu odmjeriti snage sa boljim iz duela Varillasa i Rubleva.