Oglasila se Arduana Pribinja: “Harun je dobro, Alija će danas biti operisan u Sarajevu”

Arduana Pribinja, novinarka Al Jazeere Balkans, majka dječaka Haruna koji je s drugom Alijom napadnut u Baru u Crnoj Gori, oglasila se na Twitteru.

Kzala je da je Harun prošao s posjekotinama i modricama, dok će Alija biti operisan danas u Sarajevu.

Ne stižem odgovoriti na sve pozive i poruke, pa ću se ovako svima zahvaliti na javljanju i brizi. Harun je dobro. Prošao je s posjekotinama na potiljku i modricama.

Alija će danas u Sarajevu biti operisan. Nadamo se najboljem ishodu“. napisala je Arduana Pribinja.

Podsjetimo, maloljetnici iz Sarajeva su napadnuti metalnim palicama bez ikakvog povoda u Baru, dok su kupovali u jednom marketu.

Maloljetnici iz Bara krivično će odgovarati za napad na sportiste iz Sarajeva

Četiri maloljetnika iz Bara krivično će odgovarati za napad na dvojicu maloljetnika iz Sarajeva, javljaju crnogorske Vijesti.

Kako je saopšteno iz Uprave policije Crne Gore, dvojici mladića je ukazana ljekarka pomoć.

Zbog ozbiljnosti povreda jedan od dječaka iz Sarajeva je nakon ukazane pomoći u barskoj Opštoj bolnici, transportovan u Klinički centar Crne Gore.

Dvojica sportista Atletskog kluba Sarajevo koji su u Crnu Goru došli na pripreme napadnuta su u barskom naselju Šušanj.

Iz Uprave policije je saopšteno da su četiri maloljetnika iz Bara saslušana.

Sa događajem je upoznat tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru po čijem nalogu će protiv dva maloljetnika stara 15 i dva maloljetnika stara 17 godina, svi iz Bara, biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda”, navodi se u saopštenju.

U Crnoj Gori na pripremama napadnut sin novinarke Arduane Pribinje

Podsjetimo, dvojica mladih sportista AK Sarajevo napadnuti su prije dvije noći u Crnoj Gori, objavila je novinarka Al Jazeere Arduana Pribinja.

Ona je putem Twittera prenijela informaciju da je povrijeđen i njen sin kome je glava razbijena metalnom šipkom, dok je njegov drug još teže prošao.

Grupa od pet huligana sinoć u Baru napala dvojicu mladih sportista AK Sarajevo, koji su u Crnu Goru stigli na sportske pripreme.

Moj Harun, kojem su glavomu razbili metalnom šipkom je još dobro prošao. Njegov drug Alija ima višestruku frakturu jabučne kosti“, napisala je Arduana.

Ona je dodala da su huligani koji su izvršili sramotan napad privedeni.

Huligani, koji su odranije poznati policiji su privedeni. Nadam se da će biti i kažnjeni“, dodala je.

Napad se dogodio kada su Harun i Alija otišli u trgovinu da kupe sok.

Djeca otišla u trgovinu preko puta hotela da kupe sok jer će danas za Vaskrs sve biti zatvoreno.

Prodavačica i njihova kolegica iz kluba su bili svjedoci da ova dvojica nisu napravila ništa sto bi ih moglo isprovocirati. Jedino ako im nije zasmetao bosanski“, poručila je Pribinja.

Na kraju je dodala i da je kontaktirao predsjednik Opstine Bar, Dušan Raičević i ispričao se zbog incidenta.