U saobraćajnoj nesreći u Ilijašu teško povrijeđen mladić

Sinoć je u Ilijašu došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala dva vozila.

Sudarili su se vozilo marke “BMW” i vozilo marke “Škoda Octavia”.

Teške tjelesne povrede zadobio je putnik 2004. godište iz BMW-a, te je zadržan na liječenju na KCUS-u.

Dana 27.04.2023. godine u 23:05 sati, na raskrsnici ulica Donja Misoča i krak navedene ulice, općina Ilijaš, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke ‘BMW’, kojim je upravljao M. M., rođen 2003. godine, nastanjen u Ilijašu i putničkog motornog vozila marke ‘Škoda Octavia’, kojim je upravljala M. B., rođena 1985. godine, nastanjena u Brezi.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je putnik u vozilu ‘BMV’, Dž. H., rođen 2004. godine, nastanjen u Ilijašu, a ljekarsku pomoć mu je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju je zadržan na daljem liječenju, dok su laše povrijeđeni vozači oba vozila.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode“, saopćeno je iz MUP-a KS.