Vozačica automobilom udarila pješaka na Stupu, pješak zadobio povrede opasne po život

Još jedna saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđen pješak dogodila se jučer na području sarajevske općine Ilidža.

Naime, stariji pješak oboren je na kolovoz od strane putničkog automobila “Peugeot” koji je upravlja mlađa vozačica iz Sarajeva.

Tom prilikom, nažalost, povrede opasne po život zadobio je pješak, te je zadržan na daljem liječenju na KCUS-u.

Dana 23.04.2023. godine u 11:30 sati, na kolovozu ulice Džemala Bijedića, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka A. Z., rođen 1950. godine, nastanjen u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke ‘Peugeot’, kojim je upravljala vozač A. S., rođena 1993. godine, nastanjena u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjlelesne povrede opasne po život zadobio je 73-godišnjak, a ljekarsku pomoć mu je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a na Klinici za neurohirurgiju je zadržan na daljem liječenju.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode“, saopćeno je iz MUP-a.