Željko Komšić: “Nemam dileme da Dodik misli otcijepiti dio BiH i čak pripojiti Srbiji”

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine komentarisao je izjavu predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

Podsjetimo, Dodik je na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina u koncentracionom logoru Јasenovac u Donjoj Gradini ponovio secesionističke izjave o ujedinjenju Srbije i RS.

Za Komšića nema sumnje, Dodik govori ono što misli i želi.

Nemojte nikad potcjenjivati Dodika i ono što govori jer on što govori to zaista i misli. Pitanje je da li će mu se stvoriti okolnosti tako da to realizuje.

Ovaj put Dodik ide na jednu vrstu pritiska misleći ozbiljno zaista ne bilo mu se izašlo u susret i upustilo u pregovore oko državne imovine. To je ono što ga žulja, što mu treba.

Nedostaje mu novca, uskraćena su ogromna sredstva od EU RS i on želi da isposluje da se s njim uđe u pregovore i da on smiri retoriku s tim da će se pomaći još jednu stepenicu ka svom cilju.

Nemam dileme da Dodik misli otcijepiti dio BiH i čak pripojiti Srbiji”, kazao je Komšić.

S obzirom na to da je Dodik ponovo negirao genocid, Komšić je kazao da je to stvar pravosuđa odnosno glavnog tužitelja Tužilaštva BiH Milanka Kajganića i ljudi koji su njega postavili na tu poziciji.