Zrinjski ponovo pregazio Tuzla City i otišao u finale Kupa BiH

Nakon što su igrači Zrinjskog u prvom meču savladali Tuzla City sa 0:3, danas su slavili sa 4:0 i tako su se ukupnih 7:0 plasirali u finale Kupa BiH.

Prvu ozbiljniju priliku Plemići su imali u 11. minuti, Kiš je proslijedio loptu do Ćuže koji je sa vrha šesnaestrca šutirao, ali je Barcola uspio odbraniti.

Četiri minute poslije, Isjmalgeci se nakon sjajnog prodora i duplog pasa sa Bilbijom našao u srcu šesnaestrca, ali nakon njegovog šuta lopta je pogodila Čelikovića, a zatim je i Barcola uspio uhvatiti loptu i otkloniti opasnost.

Sredinom poluvremena Ćorluka je oprobao svoj šut, ali se golman Tuzla Cityja nije dao iznenaditi.

Nakon osmog kornera koji je izveo Kiš u 37. minuti, lopta je prelitila čitav petarac ispred gola Tuzla Cityja i pala na nogu Slobodanu Jakovljeviću koji je zatresao mrežu gostiju.

Zrinjski je zaprijetio u 52. minuti kada je nakon prekida, Bilbija je iz uigrane akcije odlično šutirao, ali je Barcola loptu poslao u korner.

Ćorluka je u 66. minuti sjajnim ubačajem sa desne strane pronašao Nemanju Bilbiju koji je odlično primio loptu i savladao golmana Tuzla Cityja za 2:0.

Sjajni Malekinušić je nakon solo prodora je matirao Barcolu u 80. minuti za 3:0.

Vukotić je postigao gol za konačnih 4:0 u 87. minuti nakon odličnog udarca sa vrha šesnaesterca.

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika, te su Plemići na kraju slavili sa 4:0 u ovom susretu i sa ukupnih 7:0 se plasirali u finale.

Ovo je za Zrinjski prvo finale Kupa BiH nakon 2008. godine i ovo je idealna prilika da također po prvi put u svojoj historiji osvoje duplu krunu.

Finalni susret Kupa BiH igrao se 17. maja na stadionu Bilino polje, a Zrinjski će za protivnika imati boljeg iz dvomeča Željezničara i Veleža.