Asim Crnalić stigao u Općinu Stari Grad: “Nadam se da ću zastupati Hadžibajrića”

Po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i Kantonalnog suda u Sarajevu i u saradnji s EUROPOL-om.

Pod nadzorom postupajućih tužilaca sarajevskog i državnog tužilastva, pripadnici Uprave policije MUP-a KS vrše pretrese na više lokacija na području Kantona Sarajevo.

Naime, akcija “Start” se odnosi na krivična djela organizovanog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti i primanje i davanje dara.

Kako smo i ranije naveli, u sklopu akcije pretresa se imovina načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, a policija je “obišla” i parking kod Vijećnice.

Trenutno se nalaze u zgradi Općine gdje se pretresa kabinet Hadžibajrića. Također, pretresaju stanovi i kuće koje koristi Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad.

Poznati advokat Asim Crnalić pristigao je u zgradu Općine Stari Grad. Na pitanje da li će zastupati Hadžibajrića, Crnalić je rekao:

Nadam se da ću zastupati gospodina Hadžibajrića. Još nemam nikakvih detalja i ne bih špekulisao ništa”, kazao je Crnalić.

Podsjetimo, operativno-taktičkom akcijom je obuhvaćeno više od 10 fizičkih i pravnih osoba koje se sumnjiče za organizovani kriminal i zloupotrebe u višemilionskim iznosima, a pretresi se vrše na više od 20 lokacija.