Potvrđena optužnica protiv Ibrahima Hadžibajrića

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Ibrahima Hadžibajrića zbog krivičnog djela povreda prava iz radnog odnosa.

Tereti se da je od marta 2020. do marta 2021. godine nezakonito otpustio šest državnih službenika i namještenika u Općini Stari Grad.

Za glavni pretres postupajući tužilac predložio je sudu saslušanje 26 svjedoka, vještaka medicinkse struke i izvođenje više od 200 materijalnih dokaza.

Podsjetimo, po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i Kantonalnog suda u Sarajevu i u saradnji s EUROPOL-om.

Pod nadzorom postupajućih tužilaca sarajevskog i državnog tužilastva, pripadnici Uprave policije MUP-a KS vrše pretrese na više lokacija na području Kantona Sarajevo.

Naime, akcija “Start” se odnosi na krivična djela organizovanog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti i primanje i davanje dara.

Kako smo i ranije naveli, u sklopu akcije pretresa se imovina načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, a policija je “obišla” i parking kod Vijećnice.

Trenutno se nalaze u zgradi Općine gdje se pretresa kabinet Hadžibajrića. Također, pretresaju stanovi i kuće koje koristi Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad.