Automafijaši s Pala priznali krivicu, predložene kazne zatvora 10 i po godina

Predložene su višegodišnje kazne zatvora, novčane kazne, te oduzimanje nezakonite imovinske koristi.

Optuženi u okviru predmeta kodnog naziva “Volan“ optuženi za učestvovanje u otuđenju motornih vozila, u potpunosti su priznali krivicu za krivična djela za koja ih tereti optužnica Tužilaštva BiH.

U skladu sa sporazumom, za optužene su predložene kazne.

Optuženom Miroslavu Pajiću, rođenom 1988. godine u Sarajevu, državljaninu BiH, kazna zatvora od šest godina, kao i sporedna, novčana kazna u iznosu od 40.000 KM.

Od optuženog se također oduzima iznos od 20.000 KM na ime protivpravno stečene imovinske koristi.

Optuženom Sreti Pajiću, nadimka Srećko, rođenom 1991. godine u Sarajevu, kazna zatvora od četiri godine i šest mjeseci, kao i sporedna, novčana kazna u iznosu od 32.000 KM.

Od optuženog se također oduzima iznos od 15.000 KM na ime protivpravno stečene imovinske koristi.

Optuženi su priznali svoje sudjelovanje u otuđenju motornih vozila, najvećim dijelom u iznudi novca za njihov povratak i ostalim nezakonitim radnjama.

Predložene kazne u skladu su s ulogom i odgovornošću optuženih u okviru organizovane grupe koja je činila krivična djela.

Potpisivanjem sporazumnog priznanja optuženi su se odrekli prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Jedan broj optuženih u ovom predmetu sporazumno je priznao krivicu, a protiv dijela optuženih sudski postupak je u toku pred Sudom BiH.

Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH.