Avdo Avdić objavio poruku kojom je Elmedin Konaković odbio gostovanje u emisiji

Elmedin Konaković ministar vanjskih poslova BiH i lider Naroda i Pravde (NiP) odbio je gostovati u emisiji “Istraga sedmice“, koja se emituje na televiziji Hayat.

Konaković je poprilično oštru poruku uputio Avdi Avdiću, voditelju i uredniku emisije, te oštro kritikovao njegov rad za koji kaže da služi samo jednoj stranci.

Lider Naroda i Pravde je istakao da su mete Avdićevih tekstova i emisija samo stranke i ljudi koji se pobune protiv Stranke demokratske akcije.

Između želje da dođem i pokažem kakav si ti manipulator i lažov i činjenice da bi se u tom slučaju morao spustiti u medijsku kanalizaciju u kojoj ti svakodnevno, brutalno siješ laž i smutnju, ipak sam odlučio da se ne odazovem tvom pozivu“, navodi se u poruci koju je Konaković napisao.

Konaković je dodao da bi to bilo legitimisanje najgore vrste Avdićevog medijskog reketiranja i lešinarenja, a kao jedan od razloga odbijanja naveo je i Avdine uvrede, kako je rekao Konaković, na račun rahmetli Alije Izetbegovića i Armije R BiH.

Ja simpatije prema tvom radu nemam od trenutka od kada si našu časnu odbranu od agresije blatio i neargumentovano napadao rahmetli Aliju Izetbegovića izjavama ‘kako je podržavao ljude koji su odrubljivali glave i koji su šljam iz arapskog svijeta a došli su da uspostave šerijat’. To je jedna od najgorih uvreda naše borbe za suverenu i muletietničku BiH“, rekao je Konaković.

Foto: Screenshot/ Hayat
Foto: Screenshot/ Hayat