Mladići napali i tukli osmogodišnjake u Podgorici, neki od napadača i punoljetni

Osmogodišnji dječak i nekoliko njegovih vršnjaka povrijeđeni su u petak popodne u Podgorici, kada je na njih nasrnula grupa mladića i djevojaka na sportskom terenu u dijelu grada Preko Morače.

Prema nezvaničnim informacijama portala Roditelji.me, mladići, od kojih su pojedini punoljetni, napali su djecu, uzrasta od osam do 11 godina, koja su se igrala na dijelu terena.

Udarali su ih pesnicama, šamarajući ih, a jednog od njih bacili su sa ograde kada je pokušavao da pobjegne sa terena.

Sa njima su bile i dvije djevojke koje su učestvovale u ovom nasilju, a djeca su navela da, nakon što su ih tukli, napadači im nisu dozvoljavali da napuste teren.

Iz Uprave policije potvrđeno je da su u ovom slučaju urgentno postupili i da se, u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom, preduzimaju dalje radnje.

Slučaj su policiji prijavili roditelji dvojice dječaka, a prethodna dva dana na osnovu prijava saslušavani su svjedoci ovog događaja.

Majka jednog od dječaka koji je povrijeđen u napadu navodi da je u petak popodne njen sin bio sa grupom djece na sportskom terenu, gdje je bio prisutan i njegov ujak.

Nakon što je ujak otišao, djeca su se našla na meti napadača.

Nakon što sam otišla da vidim gdje je i šta radi, zatekla sam dijete uprljano i krvavo kako sjedi. Na moje prvo pitanje šta mu se desilo, rekao je, očigledno još u šoku, da su se samo igrali. Nakon toga je počeo da plače i ispričao mi da su ih istukli neki momci što puše, a sa njima su bile i dvije djevojke.

Rekao mi je da ga je jedna od njih i ošamarila, da su ih udarali pesnicama po glavi i leđima, da su njegovog drugara bacili sa ograde na koju je pokušao da se popne da bi pobjegao od njih.

Sve to su potvrdili i policijskom službeniku, koji nas je uputio da odemo i podnesemo prijavu. Ljekar je konstatovao povrede u vidu crvenila i otoka nanesenih zatvorenim pesnicama po glavi, vratu i leđima“, navodi majka dječaka.

Očekuje da će nadležni u policiji i Osnovnom državnom tužilaštvu shvatiti ozbiljnost ove situacije i da će ova grupa tinejdžera odgovarati.

Pita se da li je moguće da više djeca ne smiju ni ispred zgrade da se bezbrižno igraju, nego da bez povoda dođe neko ko je deset godina stariji i iživljava se nad njima.