Neuračunljivo ponašanje hrvatskog vozača autobusa zabrinulo putnike, potpuno neuračunljivo vozio na autoputu

Vozač poznatog hrvatskog prevoznika podigao je veliku uzbunu na društvenim mrežama nakon što je objavljen snimak kako potpuno neuračunljivo upravlja autobusom.

Kako se navodi, vozač iz poznate prevozničke kompanije preuzeo je grupu korejskih turista u Budimpešti oko 20 sati.

Nakon toga je tek u 1:50 stigao u Beč. Da stvar bude još gora, vozač se ponašao izuzetno čudno, što je zabrinulo putnike.

Kada pogledamo snimak shvatimo da su putnici s razlogom bili zabrinuti, jer nikome ne bi bilo svejedno da ih vozač u ovakvom stanju vozi po autoputu.

@sarajevskaseharatiktok Vozač iz Hrvatske šokirao region #vozac #autobus #hrvatska #budapest #voznja #brzavoznja ♬ original sound – Sarajevska Sehara

Jedan putnik je odlučio da snimi vozača u akciji, a prizor koji se odvijao ispred njegovih očiju bio je zastrašujući.

Na snimku se vidi kako vozač izvodi nekontrolisane pokrete tijelom i rukama, što ukazuje na moguću konzumaciju opojnih sredstava ili alkohola.

Dok su putnici s očima punim straha gledali, vozač je projurio autoputem, očigledno bez ikakve koncentracije na saobraćaj oko sebe.

Postavlja se pitanje kako je uprava tog autoprevoznika reagovala na ovaj incident. Također je nejasno da li je vozač prijavljen policiji.

Snimak je jasno dokumentovao problematično ponašanje vozača, što bi trebalo da bude dovoljno za pokretanje postupka i obavještavanje nadležnih tijela.