Izet ubio bratovog ubicu, pa mirno sačekao policiju i predao se

U pucnjavi koja se dogodila sinoć oko 21:30 sati ispred ugostiteljskog lokala “Caffe No 9”, u Ulici Mahmuta Zulića Adže, koja se nalazi u strogom centru Velike Kladuše, ubijen je Asmir Halilagić (37), poznatiji po nadimku Acko Pemin.

Inače, od ranije je bio u sukobu sa zakonom, pišu Nezavisne.

Možemo reći kako je izvršeno krivično djelo ubistvo od strane I.G. (26) iz Velike Kladuše, koji je iz pištolja ispalio više metaka u A.H. (37) koji se u tom trenutku nalazio u putničkom motornom vozilu marke ‘golf’ domaćih registarskih oznaka.

Od zadobijenih rana stradali je preminuo na licu mjesta, a smrt je konstatirao mrtvozornik Doma zdravlja Velika Kladuša. Istražitelji sektora kriminalističke uprave MUP-a USK, pod nadzorom Tužilaštva USK izvršili su uviđajne radnje.

Tijelo ubijenog, po naredbi tužioca prevezeno je u Kantonalnu bolnicu u Bihaću radi obdukcije, a automobil je prevezen na parking postor Policijske stanice Velika Kladuša“, izjavio je Bahrudin Dželalagić, portparol policije USK.

Osumnjičeni je mirno sačekao dolazak patrole policije i predao vatreno oružje kojim je učinjeno ubistvo i ono će biti predmet vještačenja.

Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade biti predat postupajućem tužiocu.

Kako nezvanično saznaju mediji, ubica je iz svoga automobila, u kojem se vozio, pucao u Halilagića, pa se pretpostavlja kako ga je pratio.

Inače, zanimljivo je kako se ubijeni Halilagić nalazio na slobodnom vikendu, obzirom da je u Kazneno popravnom zavodu u Zenici izdržavao zatvorsku kaznu zbog ubistva kojeg je počinio 7. januara 2021. godine.

On je tada likvidirao 28-godišnjeg Hasana Grahovića u pucnjavi koja se dogodila u jednom restoranu u Ulici Ibrahima Mržljaka u Velikoj Kladuši, a motiv ovoga ubistva bila je svađa.

Mladić koji je počinio ubistvo sinoć, nezvanično se saznaje, zove se Izet Grahović i brat je ubijenog Hasana Grahovića, pa se pretpostavlja kako je krvna osveta motiv ovoga ubistva.

Događaj je izazvao uznemirenje u Velikoj Kladuši, a nezvanično saznajemo kako je ubica miran i povučen mladić bez kriminalne historije.

Izet Grahović koji je osumnjičen da je sinoć ubio Asmira Halilagića, nekoliko dana nakon što je njegov brat Hasan ubijen, objavio je znakovitu poruku na Facebooku.

Poručio je da će vratiti duplo.

Bruda moj kažu mi da te više nema, da više nećeš doći, da si otišao na bolji svijet, na svijet gdje te ja ne mogu čuti ni vidjeti.

Ali ja im ne vjerujem. Ja te vidim svaki dan, svugdje si sa mnom. Jedino što te ne čujem, ne znam je li ne možeš sa mnom pričati, ali boli me.

Ne znam da li ću izdržati svaki dan. Bol je sve veća, volio bih te samo zagrliti da ti kažem ‘voli te brat’. Bez tebe jednostavno ne ide, nemam kud, nemam s kim i nemam gdje.

Ako ništa, Allahom se velikim kunem, dušmanima ću duplo da vratim. Neka ti dragi Allah podari lijepi dženet, brate moj. Voli te brat“, napisao je 25. marta 2021. godine skoro tri mjeseca od ubistva brata Hasana.