Nemojte da vas sunčano jutro prevari: Tokom dana ponovo pljuskovi s grmljavinom, žuti meteoalarm aktivan za cijelu zemlju

Jutros po kotlinama centralne i istočne Bosne ima magle ili niske naoblake, dok je u ostatku zemlje sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 08 sati iznosile su: Bjelašnica 7; Ivan Sedlo, Široki Brijeg, Sokolac 12; Srebrenica 13; Livno, Sanski Most, Zvornik 14; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Sarajevo, Zenica 15; Tuzla 16; Bihać, Gradačac, Trebinje 17; Mostar 18; Neum 19 °C.

Danas će u našoj zemlji prije podne preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U ostatku dana postepeni naoblačenje praćeno pljuskovima i grmljavinom.

Vjetar slab do umjeren u Bosni uglavnom istočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

U Sarajevu prije podne sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne porast naoblake praćen lokalnim pljuskovima i grmljavina. Dnevna temperatura oko 24 °C.

Za cijelo područje naše zemlje aktivan je žuti meteoalarm zbog lokalnih pljuskova s grmljavinom.

Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom.

Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće“, glasi upozorenje za Sarajevo.

Kakav nas početak sedmice očekuje?

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša je moguća na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Poslije podne i dio večeri pljuskovi i grmljavina u većem dijelu naše zemlje.

Vjetar slab u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jugozapadni, a u ostatlim područjima sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

U utorak pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili jačim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne južni i jugoistočni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 27 °C.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Padavine uglavnom poslije podne i dio noći. Na jugu Hercegovine uglavnom bez padavina.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 26 °C.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Ponegdje je moguća slaba grmljavina. Vjetar slab promjenljivog smjera.

Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 °C.