Foto/ Bazen na Dobrinji zvanično otvoren za posjetioce, pogledajte kako je izgledao prvi dan

Kompleks bazena na Dobrinji zvanično je otvoren za posjetioce. 

Ova vijest svakako će obradovati mnoge građane obzirom da glavni grad nema mnogo bazena koje može ponuditi svojim građanima i turistima.

I načelnik Općine Novi Grad pohvalio se na društvenim mrežama zvaničnim otvorenjem bazena, te je najavio revijalnu vaterpolo utakmicu dva sarajevska kluba.

“Simbolični početak sezone bit će ozvaničen revijalnom vaterpolo utakmicom koju će dva sarajevska vaterpolo kluba odigrati u petak u 18 sati.

U danima vikenda i narednoj sedmici očekuje se sunčano i toplo vrijeme, što je prava prilika za sve koji do sada nisu posjetili ovaj prelijepi kompleks. Petkom i subotom bit će omogućeno i noćno kupanje u terminima od 20:00 do 22:00 sata”, najavio je načelnik.

Ulaz za djecu do šest godina se ne naplaćuje, djeca od 6 do 12 godina plaćaju pola cijene karte koju plaćaju odrasli.

Poludnevni termini od 15 sati su svakako najpovoljniji i za djecu i odrasle gdje djeca do 12 godina ulaz plaćaju 3 KM, a odrasli 6 KM.

Osim toga cjelodnevne karte za odrasle su 10 KM radnim danima i 12 KM vikendom.

Kako je ranije za naš portal izjavio direktor JP “Lokom” d.o.o. Adnan Šabanović očekivanja su da će ove godine bazen ostvariti ogromnu posjećenost.

Pošto je ovo jedini otvoreni olimpijski bazen u našem gradu očekujemo jako veliku posjećenost bazena čije će čari osjetiti ovog ljeta mnogi naši sugrađani.

Sigurno vrijedi napomenuti da pored olimpijskog bazena sa olimpijskim dimenzijama postoje još dva bazena, za djecu i za neplivače“, kazao je ranije Šabanović za Sarajevsku seharu.

Ovakav jedan objekat je falio našem gradu, a posebno Dobrinji, koja je sama po sebi poseban dio grada i sama za sebe grad od 40.000 stanovnika“, dodao je Šabanović.