Foto: N. M./ Sarajevska sehara (Arhiv)

Muriz Memić: “Tužilaštvo je dokazalo šta su radili, nakon sedam i po godina vidio sam Alisinu suzu”

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana, danas se obratio nakon ročišta održanog u Sudu BiH.

Kazao je da je Hasan Dupovac bio na obdukciji i znao je da je riječ o ubistvu.

Nakon sedam i po godina, ona traži da šeta, a Dženan je pod crnom zemljom. Ona je spavala na željeznom krevetu, Dženan je ukopan.

Jako tužno i emotivno. Kasnije je skinula naočale, vidio sam i suzu kada se Hasan obraćao“, rekao je Muriz.

Muriz je istakao da je Tužilaštvo dokazalo šta se tu radilo, dodavši da Hasan Dupovac na jedan način prezentuje kako je on vratio naredbu Sudu.

Znao je. Bio je na obdukciji, znao je da je riječ o ubistvu, ali je 26. juna otišao u krvne delikte i diktirao izvještaje o saobraćajnoj nesreći, svjesno i namjerno, nije to šta bi bilo kad bi bilo. Znaju oni šta su radili.

Hasan Dupovac je meni rekao da ću više naplatiti. Hvatao se za džep, kaže ‘Svoj sam novac nosio’ od kuće da platim Renault Clio. Njegov advokat nije ništa dorekao šta je rekao.

Oni pročitaju šta njima odgovara. Danas da ste ih slušali, odgovara njima i vještačenje doktora Kemala Dizdarevića i dr. Abdulaha, sve im odgovara na njihov način“, kazao je, između ostalog, Muriz Memić.

Alisa Mutap Ramić iznijela šokantne tvrdnje: “Nudili su mi novi identitet i drugu zemlju”

Alisa Ramić (djevojačko Mutap) se po prvi put obratila tokom ročišta pred Apelacionim vijećem Suda BiH u predmetu “Zijad Mutap i dr.” u vezi sa slučajem stradanja Dženana Memića.

Nakon iznošenja završne riječi odbrane optužena Alisa Ramić se obratila riječima da će se osvrnuti na ono što je prošla.

Nemoguće je šutjeti osam godina. Prvo vam zatvore oca, uhapse vas, smjeste u izolaciju i samicu, spavate na željezu, odvedu vas nevoljko u bolnicu i pregledaju, počinjem da imam napade epilepsije, preglede nisu odobrili.

Nude imunitet, novo ime i prezime i drugu zemlju”, navela je Alisa Ramić i sjela.

Svi prisutni u sudnici su ostali u šoku nakon njenog obraćanja.

Ramić nije navela ko joj je nudi sve navedeno.

Tokom jučerašnjeg dana završne riječi iznijelo je Tužilaštvo BiH. Šta su sve rekli tužioci pročitajte ovdje.

Otac Dženana Memića, Muriz Memić optužio je advokata Kadriju kolića da mu je ismijavao dijete. Kolić je od medija tražio da se ti tekstovi izbrišu.