Horde Zla parolama po cijelom gradu pozvale sve navijače Sarajeva na Koševo

Danas se na zelene travnjake vraća Premijer liga Bosne i Hercegovine, elitno fudbalsko takmičenje u našoj zemlji.

Navijači FK Sarajeva, koji već predugo izbivaju sa Koševa, vraćaju se praćenju domaćih utakmica svog omiljenog kluba.

Horde zla, čini se, jedva čekaju povratak na sjevernu tribinu stadiona Asim Ferhatović – Hase, pa su zbog toga po glavnom gradu BiH na više lokacija okačili parole, pozivajući sve ljubitelje kluba iz Titove 38b da se učlane u klub i dođu na Koševo.

Na taj potez najvatreniji navijači FK Sarajevo odlučili su se nakon što više ne postoje uslovi za bojkot protiv trenera i dijela uprave kluba, jer su u proteklim danima klub napustili dosadašnji trener Mirza Varešanović i generalna direktorica kluba Ajla Alimanović.

“Biti član kluba je obaveza”; “Svi na Koševo – mi smo Sarajevo”; “Čekam te na starom mjestu, tamo gdje ljubav počinje”; “Svi na sjever”; neke su od poruka koje se mogu vidjeti na ulicama glavnog grada BiH.

S obzirom na sve, moguće je očekivati punu sjevernu tribinu i veliku podršku Hordi zla u prvoj domaćoj utakmici koju će Sarajevo igrati na svom stadionu.

Podsjećamo, Horde Zla su prestale bodriti svoje miljenike na domaćem terenu kada se klub oglušio na njihov zahtjev da uruči otkaz Emiru Hadžiću, tada sportskom direktoru kluba, Ajli Alimanović, generalnoj direktorici i Mirzi Varešanoviću, treneru Sarajeva.

Sada je sve to stvar prošlosti, te se očekuje povratak najvatrenijih navijača na sjevernu tribinu stadiona.

Prvu priliku će popularno nazvane Horde zla imati u nedjelju, kada Sarajevo na Koševu dočekuje Slogu. Utakmica se igra od 20 sati i 30 minuta.