Pokrenuta akcija za pomoć za liječenje Arnele Nišić, hitno treba operaciju masivnog tumora na mozgu

Četrdesetdvogodišnja Zeničanka Arnela Nišić (42), samohrana majka 12-godišnja djevojčice, suočava se sa najvećim životnim izazovom.

Svakodnevnicu, opterećenu brigama današnjice, u cjelosti je poremetila teška dijagnoza tumora mozga.

Nakon početnog optimizma i nade da će operaciju masivnog tumora mozga moći obaviti u Kantonalnoj bolnici Zenica, odnosno bilo gdje u BiH, ova hrabra žena, pomoć je prisiljena potražiti van granica BiH, tačnije u Turskoj, klinika Koc University Hospital.

Zbog specifičnog položaja i veličine tumora, koji rapidno raste, te iz dana u dan predstavlja ozbiljnu prijetnju za vitalne životne centre, Arnela je upućena na operativni tretman kod jednog od vrsnih neurohirurga svjetskog glasa, koji ordinira u pomenutoj klinici.

Međutim, da bi Arnelino liječenje što prije startalo, potrebno je navedenoj bolničkoj ustanovi uplatiti iznos od 32.700,00 eura, što je uistinu nezamisliva suma za gotovo sve građane BIH, pa tako i za Arnelu.

Arneli, inače frizerki po struci, koju prijatelji opisuju kao velikog humanistu, uvijek spremnu pomoći, sada je neophodna pomoć kako bi prikupila navedenu sumu.

Jer, utrka s vremenom počinje i Arnela hitno mora na operaciju, u protivnom će tumor, koji raste, u cjelosti ugroziti centre u mozgu!!!

U akciji prikupljanja pomoći za Arnelu, za sada su uključena zenička humanitarna udruženja “Daruj srcem”, Irnesa Ramić Tahić i Humanitarno udruženje “Hrabro srce” Džemila Telalović.

Novac možete donirati:

Lično
Preko Western Uniona, Moneygrama, ria
Paypal: hu.hrabrosrce@gmail.com
Račun udruženja: Prima:; Daruj srcem
Br: 1610000137970095
Svrha: za Arnelu