Obnovljena raskrsnica na Dolac Malti puštena u saobraćaj

Raskrsnica na Dolac Malti, na kojoj su se proteklih dana izvodili radovi, puštena je danas u saobraćaj.

Nakon obnove, raskrsnica je dobila novi izgled, kvalitet i sigurnost.

Podsjećamo, na drugoj dionici tramvajske pruge do sada su obnovljene i raskrsnice na Pofalićima, te na Socijalnom.

Uporedo se radi i raskrsnica na Skenderiji, što je gotovo paraliziralo grad, a asfaltira se od danas i saobraćajnica u ulici Kranjčevićeva.

Također, bitno je napomenuti da večeras počinju i radovi na obnovi horizontalne signalizacije na glavnoj gradskoj saobraćajnici i korekcije pješačkih i biciklističkih staza, kojim će se povećati sigurnost učesnika u saobraćaju.

Postojeće oznake, linije i strelice na saobraćajnici su dotrajale i većim dijelom su izgubile kvalitet, obzirom da su iscrtavane prije osam godina, zbog čega je bilo neophodno pokrenuti ovaj projekt, te unijeti novinu u saobraćajnu signalizaciju.

Inače, ova saobraćajna signalizacija će se raditi od debeloslojne višekomponentne hladne plastike, u skladu s najvišim evropskim standardima.

Od večeras je planiran početak radova, prvobitno na dijelu od Stupske petlje prema Heco pijaci u oba smjera, a zatim dalje prema Baščaršiji i Ilidži.

Planirani završetak iscrtavanja saobraćajne signalizacije na glavnoj saobraćajnici, očekuje se u roku od dva mjeseca. Radovi će se izvoditi noću, i to obično u terminima od 21:30 do 05:30.