Reis Kavazović: “Država nam curi kroz prste poput pijeska, ačkosum bilo našoj gluposti”

Reisu-l-ulema Husein efendija Kavazović oglasio se danas na Facebooku komentirajući jučerašnje dešavanje nakon što je Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta RS potpisao ukaz.

Kazao je kako gledamo kako nam država curi kroz prste.

Gledam kako visoki predstavnik i predsjednik entiteta RS razvlašćuju jedan drugog. I dok oni tako igraju svoju predstavu, država nam curi kroz prste poput pijeska. Imamo osjećaj da je držimo u rukama, a svakim danom je sve manje ima.

Kada ostanemo bez države, raseljeni po bijelom svijetu, moći ćemo se pozivati na izjave naših prijatelja i međunarodnih zvaničnika koji su stali u verbalnu odbranu naše zemlje.

Bošnjačke vođe uživaju u pohvalama kojima ih stranci časte, za kooperativnost i kompromise, a mi im dajemo podršku ili kritiku po društvenim mrežama. Ačkosum bilo našoj gluposti“, poručio je reis Kavazović.

Podsjećamo, predsjednik RS Milorad Dodik povukao je novi antidejtonski i antiustavni potez, potpisavši ukaz o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS.

Riječ je o izmjenama Zakona koji je Narodna skupština RS usvojila na sedmoj posebnoj sjednici, održanoj 21. juna 2023. godine.

Ovo u praksi znači da Dodikovim potpisom “Službeni glasnik RS” neće objavljivati odluke visokog predstavnika, što je direktno antidejtonsko djelovanje i udar na državu BiH.