BIHAMK: Usporen saobraćaj u tunule Igman zbog udesa, očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja tokom dana

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u tunelu Igman (na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica), a u kojoj je učestvovalo jedno putničko vozilo, saobraća se usporeno-jednom trakom.

I dalje traje uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Vrapčići (M-17 Jablanica-Mostar), zbog koje se saobraća usporeno, jednom trakom.

Na putevima u Bosni i Hercegovini pojačana je frekvencija saobraćaja, pa apelujemo na sve vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na vrijeme se informišite o trenutnom stanju na putevima i graničnim prelazima.

Večeras do 20 sati, zbog održavanja Međunarodne utrke na brdskim stazama, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-4.2 Srbljani-Ostrožac. Za vrijeme obustave saobraća se alternativnim pravcima.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

U toku su radovi na polaganju završnog sloja asfalta na dionici magistralnog puta Bihać-Kamenica, zbog čega se u vremenu od 07 do 19 sati saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu Bihać-Vrkašić-Kamenica.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Kiseljak-Busovača, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Bosanska Dubica, Bosanski Novi, Gradina, Bosanska Kostajnica, Deleuša, Bijača, Ivanica, Gabela Polje i Hum pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Na GP Doljani nema čekanja na našoj izlaznoj rampi, ali je duga kolona vozila u međuprostoru (na ulazu u HR). Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su za sada do 30 minuta.