Brat generala Izeta Nanića traži da se zaustavi samopromocija Seada Jusića i Muderisa

U Gračanici, na terasi Osman-kapetanove medrese bi se u nedjelju 27. avgusta, trebala održati tribina Islamske zajednice na temu “Putevi spasa – Ratni put 505. VMT BBR i njenog komadanta generala Izeta Nanića”.

Govornici bi prema najavama trebali biti Nezim Halilović Muderris i Sead Jusić.

Nijaz Nanić, brat rahmetli generala Izeta Nanića, negodovao je na Facebooku zbog organizacije tribine na ovu temu, te je apelovao da se ista zaustavi.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

– Obraćam se Kantonalnim ministarstvima za boračka pitanja i posebno Federalnom ministarstvu za pitanje boraca.

Molimo Vas da u ime svih nas koji volimo BiH, a posebno u ime časti i dostojanstva svih bivših pripadnika Armije BiH, zaustavite samoporomociju pojedinaca i “privatizaciju” časne i nadasve hrabre borbe nas, pripadnika Armije BiH.

Promociju istine o Armiji BiH i njenim vrijednostima za opstanak BiH treba, i to isključivo, da provode institucije države BiH.

Samo takve promocije se mogu smatrati dovoljno relevantnim i time služiti na čast i ponos sviju nas.

Svjedoci smo da se pojedinci promovišu i zarađuju ogroman novac pišući knjige s ratnom tematikom i blago rečeno sumnjivim sadržajem.

Tragedija je u istini da ti pojedinci, u velikom broju slučajeva, tokom rata nisu pokazali dovoljno odlučnosti, hrabrosti i opredjeljenosti borbi protiv agresora u odsutnim bitkama Armije BiH.

Kada postavimo “stvari na svoje mjesto” svima će nam biti bolje – napisao je Nanić na Facebooku.