Oglasili se navijači Dinama nakon sukoba u Atini, kritikovali hrvatsku javnost zbog linča njihovih pripadnika

Stotinjak pripadnika BBB-a trenutno je pritvoreno u Atini i protiv njih se vodi istraga zbog ubojstva iz nehata te udruživanja u zločinačku organizaciju.

Ukupno im se zbog nereda, u kojima je poginuo navijač AEK-a Michalis Katsouris, na teret stavljaju četiri kaznena i sedam prekršajnih djela.

Prvi put su se oglasili Bad Blue Boysi nakon sukoba u Grčkoj te su prozvali dio hrvatske javnosti i “nezapamćeni linč na Bad Blue Boyse”, piše index.hr.

Prisiljeni smo oglasiti se nakon nezapamćenog linča na Bad Blue Boyse u Ateni koje su pokrenuli grčki mediji i njihova javnost. U svemu tome, nažalost, sudjeluje i dobar dio hrvatske javnosti i medija.

Nevjerojatna je lakoća kojom hrvatski mediji prihvaćaju to da se našim pripadnicima stavlja na teret odgovornost za tragediju koja se dogodila, a da ne postoje nikakvi dokazi za to. Niti mogu postojati što će vrijeme uskoro i pokazati.

Postoji samo takozvana ‘istraga’ kompromitirane grčke policije čiji je jedini cilj da se naknadno režira scenarij po kojem će se sramotna gesta upotrebe noža u navijačkom sukobu prišiti Hrvatima kako bi se zadovoljila krvožedna javnost, mediji i politika.

Istovremeno, sedmorica naše braće koji se nalaze u Ateni zadobili su ozljede od korištenja noževa.

Trojica su ranjena ispaljenim signalnim raketama, a jedan pripadnik naše grupe zadobio je čak sedam (7!) ubodnih rana. Postoji li itko u Hrvatskoj kome ove činjenice remete narativ po kojem su Bad Blue Boysi odgovorni za najteže kvalifikacije koje im se stavljaju na teret?

Apeliramo na sve medije i svu hrvatsku javnost: Zaustavite ovaj linč usmjeren na stotinu hrvatskih građana i ne sudjelujte u njemu! Ne uništavajte i ne igrajte se životima mladih ljudi zbog senzacionalizma”, poruka je navijača Dinama.