Srđan Mandić nakon opoziva: “Od ovog momenta počinje moja kampanja, ja se predati neću!”

Nakon što je danas potvrđeno da se kreće u njegov opoziv, medijima se obatio Srđan Mandić, načelnik općine Centar Sarajevo (Naša stranka).

Poručio je kako kreće u kampanju, te najavio krivične prijave protiv dojučerašnjih kolega koji su, kako je rekao, u javni prostor iznijeli uvrede na njegov račun.

Suludo je raditi ovo u trenutku kada se izbori dešavaju za godinu dana. Nije me strah referenduma, ali protiv ovakve odluke sam jer želim zaštititi budžet. Danas donesena odluka nije u interesu građana i to ćemo im dokazati”, poručio je na početku obraćanja.

Od ovog momenta, poručio je, počinje njegova kampanja za referendum, dodavši kako se neće predati.

Sve optužbe odbacujem, a za neke će sigurno biti pokrenute i krivične prijave, odnosno tužbe za klevetu.

Toliko uvreda koje sam čuo o tome kako pijan ili mahmuran dolazim na posao jednostavno ne stoje. To je samo pokazalo intelektualni i nivo kulture onih koji su spremni obračunavati se sa dojučerašnjim kolegom”, naveo je.

Dodao je da su njegove kolege iz Naroda i pravde nešto ranije nego će pokrenuti inicijativu za opozivom, jednoglasno usvojio izvještaj o radu načelnika za prethodnu godinu.

Moraće objašnjavati zašto su ugrozili normalan život Opštine, a ja neću dozvoliti da ijedan projekat stane. Šta će se desiti kada dođe v.d. načelnika općine kojeg će oni postaviti onako kako su mene srušili – za taj dio ne mogu preuzeti odgovornost”, rekao je.

Dodao je kako je budžet kojim je rukovodio samo slika i prilika potreba građana, dok na optužbe dojučerašnjih partnera o tome kako je samo nastavio projekte bivšeg načelnika, odgovorio “kako izgleda da im je Ajnadžić jednostavno miliji”.

Dodat ću i ovo: Nedžad Ajnadžić je mene tužio za klevetu. Prvi svjedok na tužbi je bio predsjedavajući Sejad Đozo. Izgubili su i jedan i drugi. Toliko o mojim, a i njihovim vezama”, izjavio je Mandić medijima, osvrćući se na optužbe izrečene proteklih dana, dodavši da će svaku neistinu demantovati.

Veliki broj mojih prijatelja iz Naroda i pravde se stide ovoga. Ja sam gradio priču ‘Šestorke’. Neko je u tom trenutku bio zaposlen kod Abdulaha Skake i radio u Eyofu. Sada mene optužuju da rušim koncept ‘Trojke’.

Danas su NiP, SBiH, jedan vijećnik SBB-a i bivši vijećnici SDA srušili ‘Trojku’ u Centru. To nije uradio načelnik Mandić”, naveo je.

Pozvao je građane da općine Centar da 17. septembra izađu na referendum.