Pijan i pod zabranom izazvao udes na Ilidži, drugi vozač zadobio teške tjelesne povrede

Teška saobraćajna nesreća dogodila se jučer na području općine Ilidža.

Naime, u 21,15 sati, na kolovozu brze ceste “Zapadni prilaz gradu“ došlo je do sudara putničkog motornog vozila “Citroen C4“, kojim je u vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane i pod dejstvom alkohola upravljao K.F., rođen 1980. godine, nastanjen u Sarajevu i putničkog motornog vozila „VW Golf 7“, kojim je upravljao S.K., rođen 1980. godine, nastanjen u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je vozač S.K., a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu.

Na Klinici za ortopediju i traumatologiju je zdaržan na daljem liječenju, navode iz MUP-a KS.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Satrajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa /član 336. stav 3. KZ FBiH/, a u vezi sa krivičnim djelom Ugrožavanje javnog prometa /član 332. stav 3. KZ FBiH/, po naredbi postupajućeg tužioca, K.F. je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.