Policija se oglasila s detaljima nesreće u Rajlovcu u kojoj je poginuo motociklista

U sarajevskom naselju Rajlovac sinoć je došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubio vozač motocikla.

Policija se danas oglasila nakon obavljenog uviđaja s detaljima nesreće.

Život je izgubio mladić iz Vogošće rođen 1992. godine, dok je vozač kombija uhapšen.

Dana 30.08.2023. godine u 20:40 sati na kolovozu raskrsnice ulica Safeta Zajke i Numan paše Čuprilića, područje općine Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nazgoda.

Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila ‘VW Transporter’, kojim je upravljao B. D., rođen 1992. godine i motocikla ‘Aprilia Atlantic’, kojim je upravljao J.K., rođen 1992. godine, nastanjen u Vogošći.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, od zadobijenih povreda na licu mjesta smrtno je stradao 31-godišnji motociklista, a smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu ‘Bare’.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Po naredbi postupajućeg tužioca, 31.08.2023. godine u 00:40 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja /član 336. stav 4./, a u vezi sa krivičnim djelom Ugrožavanje javnog saobraćaja /član 332. stav 3./ KZ FBiH, B.D. je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo“, navode iz policije.