Do 13 sati obustavljen saobraćaj u nekoliko sarajevskih glavnih saobraćajnica

U Sarajevu se danas održava polumaraton “Run Fest Sarajevo 2023” zbog čega saobraćaj privremeno obustavljen u nekoliko ulica.

Saobraćaj će biti obustavljen do 13 sati u ulicama: Maršala Tita, Zmaja od Bosne, Halida Kajtaza, Hiseta, Hamze Hume, Terezija, Vrbanja, Topal Osman paše, Zvornička, Grbavička, Zagrebačka, Obala Kulina bana, Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Zelenih beretki i Branilaca Sarajeva.

Saobraćajna policija će na terenu regulisati saobraćaj i prekidati zabranu u navedenim ulicama redom, kako se budu završavale aktivnosti u njima.

Također, zabrana saobraćaja može se mijenjati da bi se uskladila sa konkretnim potrebama i programom manifestacije.

Vrijedi spomenuti i da su brojni građani razočarani čestim blokiranjem saobraćaj što brojnim trkama koje se održavaju, što kulturnim manifestacijama.

Nisu rijetkost niti komentari da su Sarajevo i Bosna i Hercegovina bogati brojnim prirodnim ljepotama i planinama gdje se mogu održavati utrke bez da ometaju stotine hiljada građana.

Zbog toga je i Kantonalni odbor SDA najavio da će pokrenuti inicijativu da se potpuno zabrani blokiranje glavnih saobraćajnica.