Foto: NFSBiH

Legenda bh. sporta pitala Džeku, Pjanića i druge: “Do kada ćete biti u službi rušitelja Bosne i Hercegovine?”

Krovna kuća bh. nogometa nastavila je od reprezentacije praviti smijuriju smjenom Mehe Kodre nakon samo dvije utakmice.

Ipak za čovjeka na vrhu, Vicu Zeljkovića, čini se nema otkaza i nema odlaska, kao ni za njegovu svitu, iako je svima jasno da ovakvo bahato ponašanje čelnih ljudi Fudbalskog saveza ne vodi nigdje, a na društvenim mrežama nezadovoljstvo je iskazao legendarni košarkaški reprezentativac BiH Samir Lerić.

Šta više čekaju Džeko, Pjanić, Kolašinac i ostali reprezentativci jedine nam Bosne i Hercegovine. Ako ste istinske patriote (u što ne sumnjam) nećete se pojaviti ni na jednoj sljedećoj utakmici reprezentacije dok ova BAGRA ne ode iz Saveza.

Do kada ćete biti u službi rušitelja svega što se zove Bosna i Hercegovina? Nemojte dozvoliti da bace mrlju na sve što ste do sada učinili za repku, mrlju na vaša imena, mrlju na karijeru.

Večeras su smijenili Kodru, prije toga Hadžibegića, Peteva… Kome će sada staviti metu na čelo? Ko će voditi sljedeće dvije utakmice? Ko će i dalje od vas i nas praviti budale?

Sigurno će iščupati nekog trenerčića iz naftalina koji će nastaviti sa urušavanjem (skromnog rejtinga) reprezentativnog fudbala, klupski je odavno na klimavim nogama…

Vrijeme je za STOP, STOP, STOP (igrača, navijača…) bojkot ovog dvojca i njihovih poslušnika, korumpiranih klimača glava koji se smješkaju u udobnim foteljama Saveza.

Do kada mislite šutjeti, dozvoljavati da se tamo neko poigrava s vama koji vam nisu ni do koljena. Do kada će nas pobjeđivati reprezentacije koje su prve pobjede, bodove upisivali preko vas? Do kada ćemo biti svi skupa u slobodnom padu? Do kada?

E pa momci vi ste sada na potezu tj. trebali biste biti. Okončajte reprezentativnu karijeru sa stilom. Ne dozvolite da vam/nam unište sve za što smo živjeli/živimo”, poručio je Samir Lerić.

Za Zmajeve je Lerić nastupao 12 godina, te je nastupio na pet Evropskih prvenstava. Upisao je 107 nastupa u najdražem dresu.