Mijatović o protestima Dodikovih pristaša: “Nemojte stavljajte sebe i svoju djecu kao živi štit njihovih promašaja”

Zamjenik premijera Federacije BiH i ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku povodom današnjih protesta podrške Miloradu Dodiku na entitetskoj liniji.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

– Velika je laž sve ono što se već tri decenije promoviše kroz etnonacionalne politike. Ta velika laž je napravila od svih nas siromašan i tužan narod.

Današnja najava mitinga na međuentitetskim linijama nije ništa drugo nego još jedna velika laž.

Kažu: “Srbi nisu dobrodošli u Sarajevo”, e pa koliko to Sarajevo ne voli Srbe najbolje se vidi na meni. Ja Srbin iz Banje Luke sam zamjenik premijera i ministar u tom istom Sarajevu, koje, kako kažete, ne voli Srbe.

Ja razumijem Dodikove pristalice, oni njemu duguju sve, zaposlio ih je, dao im je moć, dao im je život, bez njega oni ne bi postojali, ali te iste molim samo da pitaju svoje komšije, prijatelje, porodicu kako žive.

Sarajevo je moj i naš glavni grad, Banja Luka je moj i naš grad, a proći će i ovaj još jedan karneval ludila koji se kreira samo jer se građanima ne može ponuditi bolji život.

Ljudi moji dobri, gledajte u ljude s kojima živite u ovoj zemlji, “lideri” neka plaćaju svoje fakture, nemojte sebe i svoju djecu stavljati kao živi štit njihovih promašaja.

Ovo je naša zemlje, svih nas, ovo su naši gradovi i naše institucije.

Nije Bosna i Hercegovina kriva, nisu građani krivi, nije Sarajevo krivo, nije Banja Luka kriva, krivi su oni koji se liderima nazivaju, a koji su spremni okrenuti narod jedan na drugi da bi sačuvali vlast – napisao je Mijatović na Facebooku.