Ne da se riješiti problem na Barama: Prilikom radova pukla glavna vodovodna cijev, poplavila saobraćajnica

Radnici KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo su na terenu i rade na popravci glavnog distributivnog cjevovoda u ulici Alipašina.

Radovi ne idu onako kako je planirano jer je prilikom zatrpavanja i završetka radova cijev pukla, pa se velika količina vode sručila na obližnje ulice Alipašina i Jukićeva.

Radnici KJKP ‘Vodovod i kanalizacija’ d.o.o. Sarajevo nalaze se na dubini od šest metara gdje će nakon iskopavanja a zatim rasijecanja cijevi pristupiti zamjeni oštećenog dijela.

Radovi teku planiranom dinamikom, a sve ekipe su na terenu kako bi se kvar uspješno sanirao u što kraćem vremenskom roku.

Podsjećamo, već duže vrijeme na ovom lokalitetu bilježimo isticanje vode zbog kvara na cjevovodu a zbog izuzetno složene situacije nije se moglo odmah pristupiti popravci.

Zbog ovih radova veće područje ostalo je bez snabdijevanja vodom. Molimo cijenjene potrošače za razumijevanje i strpljenje. Po okončanju radova u jutarnjim satima očekuje se normalizacija vodosnabdijevanja“, ranije je saopćeno iz VIK-a.