Sjajna Srbija u finalu Svjetskog prvenstva, nadigrali favorita Kanadu

U prvoj utakmici polufinala Mundobasketa sastale su se reprezentacije Srbije i Kanade, a rezultat na kraju susreta je glasio 95:86.

Izabranici Svetislava Pešića sjajno otvaraju meč i trojkama Bogdanovića i Dobrića prave prednost od 8:1.

Kanađani su uzvratili serijom od 8:0, te se utakmica vratila u egal. Nakon toga su Bogadović i društvo zaigrali mnogo bolje, te su dvije minute prije kraja četvrtine imali prednost od 21:13, ipak na pauzu se odlazi sa rezultatom 23:15.

Otvaranje druge četvrtine donosi tri vezane trojke, na strani Kanade su pogađali Dort i Alexander-Walker, dok je za Srbiju bio precizan Gudurić.

Sredinom druge četvrtine imala je Srbija i dvocifrenu prednost od 33:25, ali je Kanada uzvratila brzim poenima Alexandear-Walkera.

Razigrala se Srbija na obje strane terene i u posljednju minutu ušla sa prednosti od 49:37. Zanimljivo je bilo u finišu četvrtine kada je Gilgeous-ALexander zaradio treću ličnu grešku, a selektor Kanade je zaradio tehničku grešku, pa je četvrtina završena rezultatom 52:39.

Kanada otvara bolje treću dionicu, ali se nastavlja igra koš za košem, da bi na srediti četvrtine Kanada smanjila na -7 zaostatka 57:50. Do kraja četvrtine Srbija je održavala stečenu prednost, te je na kraju rezultat glasio 75:63.

Srbija sjajno otvara posljednju dionicu susreta i pravi veliku prednost od čak +17 (80:63), pokušavali su Kanađani da stignu taj rezultat, ali do kraja susreta, utakmica je bila čista formalnost, te je Srbija slavila na kraju zasluženu pobjedu sa 95:86.

Do pobjede Srbiju su vodili kapiten Bogdan Bogdanović sa 23 poena, te Nikola Milutinov i Ognjen Dobrić sa po 16 poena, dok se u redovima Kanade istakao RJ Barret sa 23 poena.

Ovakom utakmicom Srbije se sigurno može nadati i zlatu na Mundobasketu.

Srbija će u finalu čekati boljeg iz duela Amerike i Njemačke.